Yapay Zekâ (AI), son on yılda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkiledi. Akıllı sohbet robotlarından kişiselleştirilmiş reklamlara, genel olarak kullanıcı deneyimi, dijital dünyada büyük adımlar attı. McKinsey tarafından yapılan bir araştırma, yapay zekanın 2030 yılına kadar insan emeğinin en az yüzde 30’unun yerini alacağını tahmin ediyor. Tabii ki bu sürecin kontrol edilmesi için yine insan emeği gerekecek, fakat bunun ne kadar süreceği de bilinmiyor, çünkü makineler her gün başka bir şey öğrenebiliyor.
Günümüzde ister işletme sahibi ister pazarlamacı olun, ister yalnızca günlük aktivitelerinizi düzene sokmanın yollarını arayın, bu en iyi yapay zeka araçları, görevlerinizi anında tamamlamanıza yardımcı olabilir.
Namogoo: Kendisini dijital yolculuk sürekliliği platformu olarak tanımlayan bu araç, uygulamanızın yanı sıra e-ticaret sitenizde de kaybolan gelir fırsatlarını tespit etmek için yapay zekayı kullanıyor. Her bir müşteri kategorisinin ihtiyaçlarını ve davranışlarını kapsamlı bir şekilde anlamak ve ardından onları kişiselleştirilmiş tekliflerle hedeflemek için makine öğrenimini kullanıyor. Alıcının yolculuğuyla birlikte herhangi bir engelin kaldırılması, dönüşümleri artırıyor ve rakiplerin müşterilerinizi kaçırmasını önlüyor. ContentSquare, Adobe ve QuantumMetric dahil olmak üzere çeşitli araçları entegre edebiliyor.
Hotpot.ai: Hotpot.ai, hem tasarımcılara hem de hemen hemen tüm kullanıcılara bir yapay zekâ araçları koleksiyonu sunuyor. Araç, hataları gideren, temel olarak eski fotoğrafınızı harika resimlere dönüştüren ve yepyeni görünmesini sağlayan bir “yapay zekâ resim düzelticisine” sahip. Hotpot.ai resim renklendirici özelliği sayesinde siyah beyaz fotoğrafınızı renkli hale getirebiliyor.
Timely: Timely, gün boyunca yaptıklarınızı takip etmek için tasarlandı. Bu araç ile görevlerinizi otomatik olarak etiketleyebiliyor ve yapacağınız sınıflandırmalar sayesinde işlerinizi projeler halinde gruplandırabiliyorsunuz. Bunun gibi bir zaman takip uygulaması kullanmak, gün boyunca küçük şeylere ne kadar zaman harcadığınızı size göstereceğinden üretkenliğinizi gerçekten artırabilir.
Soundraw: Yapay zekanın müzik endüstrisine olan etkisini anlattığımız yazıdan da hatırlayacağınız gibi SOUNDRAW, sizin için telifsiz müzik oluşturmak için yapay zekayı kullanan harika bir araç. SOUNDRAW ile müziğiniz için uzunluk, tempo, ruh hali, tür ve temayı seçebilir ve bir düğmeyi tıklayarak müzik oluşturabilirsiniz. Ayrıca müziğinizi kolayca özelleştirebilir ve şarkıyı videonuzla web sitesinde eşleştirebilirsiniz. YouTube videoları, sosyal medya videoları veya başka herhangi bir amaç için müzik oluşturmak istediğinizde, bunu herhangi bir telif hakkı endişesi duymadan SOUNDRAW ile yapmanız mümkün.
Adobe Enhance: Adobe Enhance, kullanıcıların ses kayıtlarının kalitesini yükseltmesine yardımcı olan bir Adobe Podcasts özelliği. Kullanıcıların arka plan gürültüsünü hızlı ve kolay bir şekilde ortadan kaldırmasına ve ses kalitesini artırmasına olanak tanıyan özelliklerle birlikte çalışıyor. Web sitesi uygulaması, ayırt edici ses sesini stüdyo kalitesi gibi yapabiliyor. Küçük bir değişiklik gibi görünebilecek ancak önemli bir etki yaratabilecek gürültüyü işlemek gibi bazı dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırıyor.
Big Panda: BigPanda’nın otonom operasyon platformu, BT operasyonlarının, ağ operasyonlarının ve geliştirme operasyon ekiplerinin IT olaylarını daha hızlı ve daha kolay tespit etmesine, araştırmasına ve çözmesine yardımcı oluyor. Ticari markası Open Box Machine Learning tarafından desteklenen BigPanda, BT’yi içgörülerle ilişkilendiriyor, olay yönetimini otomatikleştiriyor ve parçalanmış BT operasyonlarını birleştiriyor. BT şirketleri, işletme maliyetlerini azaltmak, hizmet kullanılabilirliğini ve performansını iyileştirmek ve riskleri azaltmak ve dijital dönüşüm girişimlerini hızlandırmak için BigPanda’yı kullanabilir.
Neuraltext: Neuraltext, kullanıcıların kampanyaları için etkili bir metin oluşturmasına ve SEO amaçları için içeriği optimize etmesine olanak tanıyan yapay zeka destekli bir platform. Yapay zekâ metin yazarlığı araçlarıyla, Facebook reklamları hazırlamak, slogan fikirleri oluşturmak veya blog gönderileri yazmak gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilecek 50’den fazla şablon sunuyor. Araç ayrıca, kullanıcıların içerikleri için yüksek değerli anahtar kelimeleri kolayca belirlemelerine olanak tanıyan anahtar kelime araştırma özellikleri sunuyor. Neuraltext, bir çekirdek anahtar kelime sağladıktan sonra Google Arama’dan ilk yirmi sonucu alıyor ve kullanılması önerilen anahtar kelimeler, ele alınacak konular ve yanıtlanacak sorular hakkında veriler sağlıyor. Bunların tümü, içerik için hızlı bir şekilde bir taslak oluşturmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, SEO içeriğinizin SERP’lerdeki performansına ilişkin ayrıntılı analizler de sunuyor.
Prisync: Rakiplerinizin fiyatlandırma stratejileri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, yerli bir teknoloji firması olan ve rakiplerini de bünyesine dahil ederek büyüyen Prisync sizin için uygun olabilir. Bu araç ürünlerinizi ve rakiplerinizi ekleyip tanımlayabileceğiniz ve ardından geçmiş modeller de dahil olmak üzere pazarınızdaki fiyat değişikliklerini değerlendirebileceğiniz bir gösterge panosuna sahip.
Brandmark.io: Markanız için iyi bir logo oluşturmak oldukça zor ve yıpratıcı bir süreç olabilir, tam da bu nedenle brandmark.io bunu çok kolay hale getiriyor. Hızlı ve kolay bir şekilde markanız için bir logo oluşturabilen Brandmark.io’yu kullanmak için websitesine marka adı ve slogan gibi bilgilerinizi girmeniz, marka anahtar kelimelerinizi belirlemeniz yeterli. Ardından renk ve yazı stili seçerek yapay zekanın sizin için uygun bir logo üretmesini bekleyebilirsiniz.
Otter.Ai: Otter, toplantılarınızdan, röportajlarınızdan, derslerinizden ve diğer sesli konuşmalarınızdan zengin notlar oluşturmanıza yardımcı olmak için makine öğreniminin gücünü kullanan yapay zeka destekli bir asistan. Bu araç, kendi toplantı notlarınızı özetlemek ve yazmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi, ayrıca toplantı sürenizi verimli geçirmenizi de sağlıyor. Uygulama, gerçek zamanlı olarak kayıt yapmanızı ve incelemenizi sağlıyor. Size her konuşmanın net, doğru ve otomatik bir dökümünü veriyor. Otter.ai ile tüm konuşmalarınızı herhangi bir cihazdan arayabilir, oynatabilir, düzenleyebilir, organize edebilir ve paylaşabilirsiniz.
Warmer.Ai: Warmer.ai, e-posta pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmakta zorlananların saniyeler içinde kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturması için yapay zeka kullanıyor. Tek yapmanız gereken “randevu almak”, “bir web sitesini ziyaret etmek” veya “bir kaynak indirmek” gibi bir e-posta hedefi seçmek ve potansiyel müşteriniz için bir web sitesi veya LinkedIn profili girmek. Araç, potansiyel müşterinin profilini ve geçmişini anında analiz edecek ve kulağa hoş gelen, müşterinin kişiliğine hitap eden ve çok fazla “satış odağı içermeyen” mesajınızı ulaştıran özel e-postalar oluşturacak. Ayrıca Warmer.ai ile aynı anda birden fazla potansiyel müşteriyi hedeflemek için toplu bir e-posta listesini CSV olarak da yükleyebilirsiniz.
Krisp.ai: Arka planda gürültü ve dikkat dağıtıcı şeyler varken görüntülü arama veya Zoom toplantısı yapmaya çalışmanın hayal kırıklığını hepimiz biliyoruz. Belki de o an konumunuzu veya çevrenizi değiştiremezsiniz ve Zoom gürültü giderme yeterli olmayabilir. İster bir kafenin arka planındaki müzik sesi, ister dışarıdaki sokak gürültüsü veya diğer odadan çocuklarınızın oyun sesi olsun, gürültü dikkatinizi dağıtabilir ve üretkenliğinizi düşürebilir. Krisp, konferans aramalarınızda arka plandaki gürültüyü azaltarak sizi daha üretken kılmak için çalışan bir uygulama. Kendinizi sessize alma ve sessizden çıkarma ya da profesyonel görünmeme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak çünkü Krisp arka plan seslerini otomatik olarak engelliyor.
Beautiful.ai: Beautiful.ai ile çarpıcı sunumlar oluşturmak mümkün. Bu bulut tabanlı yazılım, minimum çabayla size profesyonel görünümlü sonuçlar vermek için yapay zekanın gücünü kullanıyor. çeşitli özelleştirilebilir şablonlar, resimler ve grafikler arasından seçim yapabiliyor ve mesajınızı daha da net hale getirmek için çizelgeler, tablolar ve diğer veri görselleştirmeleri ekleyebiliyorsunuz.
Chatsonic: Chatsonic, birden fazla özellikle otomatikleştirilmiş ve ilgi çekici konuşmalar oluşturabilen bir sohbet robotu. Sorulara cevap ve çözüm bulmak için kullanılabiliyor. Google’a erişme ve gerçek zamanlı olarak güncel yanıtlar alma yeteneğine sahip olduğundan, internetteki çoğu sohbet robotundan daha gelişmiş. İşletmeler için düşük maliyetli bir çözüm ve kullanıcıların uygulamayı denemeleri için premium özelliklerin ücretsiz deneme sürümüyle birlikte geliyor. Yine de ChatGPT ile birebir özelliklere sahip olmadığı için aynı derecede fayda sağlayamayabilir.
Textio: Textio, şirketlerin iş ilanları oluşturma biçiminde adeta devrim yaratan güçlü bir yapay zeka odaklı araç. Bir iş ilanının her bir kelimesini analiz etmek ve adayları çekme yeteneğine göre puanlamak için tahmine dayalı teknolojiden faydalanıyor ve aynı zamanda mesajdaki olası cinsiyet ayrımcılıklarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Bu yenilikçi yazılım, Textio’yu uygulamaya geçirdikten sonra iş listelerinde önemli gelişmeler gören Twitter, Microsoft, Square ve Starbucks gibi büyük şirketler tarafından kullanılıyor.
En kısa zamanda son yaşadığımız afet yaralarının sarılması ve ufak büyük demeden yardım eden her bireye buradan kendi adıma da teşekkür ederek haftaya görüşmek üzere…
ONE MORE THİNG / BİR ŞEY DAHA: En kolay manipüle edilen şeyler görülen (veya görülmesi için titizlikle hazırlanan) şeylerdir, görünmeyenler ise gerçeklerdir. Ve bunu ispat edecek güç maalesef vicdanlı insanların elinde değildir. Unutmayın ki; “Zor dönemler güçlü insanlar; güçlü insanlar kolay dönemler, kolay dönemler zayıf insanlar; zayıf insanlar da zor dönemler yaratır.” Bu sebeple siz doğru iseniz yolunuzdan asla vazgeçmeyin. Sizi dinlemeyebilirler, sizi anlamayabilirler, sizi hayattan bile yalıtabilirler, lakin doğru, dürüst ve çalışkan olmaya devam edin ve hedeflerinizden asla hiç kimse için vazgeçmeyin!
0 Yorumlar